NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Team en cultuur
Mijn eerste weken bij Booking Experts als Sales Consultant.

Mijn eerste weken bij Booking Experts als Sales Consultant.

Isabelle
8 januari 2024
Leestijd 3 min

Enkele weken geleden begon ik aan mijn avontuur bij Booking Experts als Sales Consultant. De eerste werkdag blijft natuurlijk altijd een spannend moment. Hoe word je ontvangen en wat kan ik verwachten? In deze blog deel ik graag mijn ervaringen van de eerste weken in mijn nieuwe functie bij Booking Experts.

De eerste ontmoeting met het team
Ik werd op mijn eerste dag om 9:00 op kantoor verwacht. Daar lag bij binnenkomst direct een gloednieuwe MacBook voor mij klaar en werd ik ontvangen door een van mijn nieuwe collega’s, Boyan. Om maar gelijk met m’n neus in de boter te vallen, kon ik gelijk meelopen naar een teammeeting. Hierin kreeg ik de gelegenheid om kennis te maken met mijn naaste collega’s. Een deel sloot online aan bij de meeting, de rest was gezellig op kantoor. Je bent in het salesteam natuurlijk vaak onderweg, waardoor collega’s vaker online aanhaken.

Een van de meest opvallende aspecten van mijn eerste dagen bij Booking Experts was het warme ontvangst door het team. Ik voelde me gelijk op mijn gemak en merkte meteen dat ik terecht was gekomen in een werkomgeving waar teamspirit en samenwerking echt belangrijk zijn. Na mijn eerste werkweek was ik uiteraard gesloopt van alle indrukken, maar ontzettend voldaan en keek ik uit naar de komende periode.

20231116-DickRuumpolFotografie-BE-RecreatieVakbeurs-LR-146

Duik in de wereld van Sales
Een functie in de sales was voor mij nog onbekend terrein. Ik heb een achtergrond in marketing waardoor het voor mij wel als een sprong in het diepe voelde. Gelukkig lag er een duidelijk plan van aanpak klaar zodat ik gelijk wist wat ik kon verwachten en ik al snel mee kon draaien.

Als startende werknemer kreeg ik een brede introductie en opleiding om vertrouwd te raken met de bedrijfscultuur, het systeem en de specifieke benadering van Booking Experts in de markt. Deze cursus krijgt iedereen in het begin om vertrouwd te raken met het platform. De eigen Academy omgeving, de staging omgeving waarin ik dingen kan proberen, en de uitgebreide Knowledge Base zorgden ervoor dat ik stapsgewijs het product goed kan leren kennen en op mijn eigen tempo alle info tot me kan nemen. 

Nadat ik enige kennis had opgedaan van het systeem, kon ik aansluiten bij online sales meetings van collega’s. Hierin kon ik zien hoe een eerste kennismakingsgesprek verliep, hoe er een demo wordt gegeven, en notuleerde ik de belangrijkste punten uit het gesprek. Naarmate ik meer meetings bijwoonde, kon ik me ook steeds meer richten op de opvolging. Inmiddels mag ik zelfs mee naar externe afspraken en begin ik steeds handiger te worden met alle programma's.


Toekomst vol mogelijkheden
Na mijn eerste weken bij Booking Experts kijk ik echt uit naar wat er nog gaat komen. Ik ben helemaal geïnspireerd door de professionele en gezellige sfeer op kantoor, de kansen om te groeien, en de waardevolle connecties en kennis die ik al heb opgedaan. De hele branche is zo dynamisch en de innovatieve aanpak van Booking Experts daagt me echt uit om buiten mijn comfortzone te gaan.

Op dit moment houd ik mij als (binnendienst) Sales Consultant met name bezig met programma’s als Hubspot en Asana, offertes samenstellen en demo accounts inrichten in ons PMS. Ik heb ontzettend veel zin om steeds beter mijn weg te vinden bij Booking Experts en mijzelf te ontwikkelen tot een volwaardig onderdeel van het Sales team.

 

Wil jij ook werken bij Booking Experts? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent! Neem een kijkje tussen onze vacatures.

20231116-DickRuumpolFotografie-BE-RecreatieVakbeurs-LR-147 (1)

 

Gerelateerde content

Dit vind je misschien ook interessant

Koppelen met Booking Experts: dit is de vernieuwde API-documentatie

Met de lancering van de BEX App Store in 2021 is Booking Experts van een reserveringssysteem getransformeerd tot een...

Leestijd 4 min
Nieuwe statistiekenmodule

Hoe, wat en waarom? De verbeterde statistieken module.

Ons Product en Engineering team bestaat op moment van schrijven uit zo’n 25 programmeurs die continu bezig zijn met het...

Leestijd 3 min