NL
Selecteer de gewenste taal
Nederlands
Home
Team en cultuur
Marketing stage bij Booking Boosters

Marketing stage bij Booking Boosters

Lisa
15 september 2023
Leestijd 3 min

Regelmatig zijn we bij Booking Boosters op zoek naar stagiaires voor een uitdagende en afwisselende online marketing stage. Afgelopen tijd mocht ik Kaylee begeleiden tijdens haar stage bij ons. In deze blog lees je meer over wie Kaylee is en waar ze zich mee bezig heeft gehouden tijdens haar stage.

 

Hoi, wie ben je?

 

Mijn naam is Kaylee, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Deventer. Ik studeer Toerisme Management op het Saxion en na de zomervakantie ga ik mijn derde leerjaar in. Ik loop momenteel een managementstage bij Booking Boosters. Naast mijn stage heb ik nog een bijbaantje in de stad, hier ben ik elk weekend te vinden.

 

Wat zijn je werkzaamheden tijdens je stage?

 

Tijdens mijn stage ben ik voornamelijk met SEO- en content taken bezig. Zo schrijf ik landingspagina’s, periode pagina’s en blogs voor verschillende klanten. Ook heb ik ondersteund bij het optimaliseren van pagina’s. Daarnaast ben ik bezig met interne en externe linkbuilding en maak ik diverse Facebook campagnes. Op dit moment ben ik ook bezig met een concurrentie onderzoek voor een vakantiepark in Drenthe.

 

Hoe is het om tijdens Corona stage te lopen?

 

Ik heb voor de Corona crisis al meerdere stages gelopen, waardoor ik natuurlijk wel verschil heb gemerkt. Ik werk voornamelijk vanuit huis, ik ga ongeveer één keer in de week fysiek naar kantoor. In het begin van mijn stage vond ik dit wat lastiger. Wanneer je op kantoor bent kunnen taken toch beter worden uitgelegd waardoor je het sneller onder de knie krijgt. In latere stadia verliep dit gelukkig wat makkelijker. Ik heb de combinatie tussen thuiswerken en op kantoor prettig ervaren. Ik had tijdens mijn stage fijne begeleiding en kon waar nodig aan iedereen altijd alles vragen.

 

staigiar Kaylee

Kan je wat vertellen over je onderzoeksopdracht?

 

Voor mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar de veranderende markt na de Corona crisis met als onderzoeksdoelgroep de Nederlandse bevolking. Tijdens het onderzoek stonden de wensen en behoeften van de onderzoeksdoelgroep centraal met als focus een vakantie in Nederland. Hiervoor heb ik onder andere gekeken naar de verschillende kanalen die worden ingezet en de online marketingactiviteiten. Welke gevolgen dit heeft voor de online marketingactiviteiten en de recreatiemarkt. Zo heb ik ook gekeken naar de trends en ontwikkelingen die zijn ontstaan tijdens de Corona crisis en heb ik diverse interviews afgelegd. Ik heb gekeken waar de kansen liggen en hoe Booking Boosters hierop kan inspelen. Het uiteindelijke resultaat is een adviesrapport met aanbevelingen.

 

Wat vind je het leukst aan stage lopen bij Booking Boosters?

 

De veelzijdige taken, er zijn veel verschillende klanten waardoor je altijd wel een andere landingspagina of Facebook advertentie maakt. In principe vond ik alle taken interessant, het was allemaal erg nieuw voor mij waardoor ik in vijf maanden veel geleerd heb. Het maken van Facebook advertenties spraken mij het meest aan, zo vond ik het erg leuk om met de bijbehorende stories via Canva bezig te zijn. Daarnaast vond ik het schrijven van blogs ook erg leuk.

 

Naar welk van onze klanten zou je zelf graag op vakantie willen?

 

Zelf zou ik graag in Nederland een lang weekendje naar Familiehuis Nunspeet op vakantie willen. Het privé strand met watersportactiviteiten en de mooie vakantiehuizen spreken mij voornamelijk aan. Verder zou ik ook graag Resort Mooi Bemelen willen bezoeken, voornamelijk door de mooie omgeving en leuke steden die bij het vakantiepark in de buurt liggen. Als ik kijk naar een vakantie in het buitenland, zou ik heel graag naar vakantiepark Domaine Castellane in Frankrijk willen. De mooie omgeving, watersportactiviteiten, de wandelmogelijkheden en de stedentrips die je daar kan maken trekken mij erg aan.

Ook op zoek naar een stage in de online marketing net zoals Kaylee? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten en wie weet maken we binnenkort kennis met elkaar.

 
Gerelateerde content

Dit vind je misschien ook interessant

Koppelen met Booking Experts: dit is de vernieuwde API-documentatie

Met de lancering van de BEX App Store in 2021 is Booking Experts van een reserveringssysteem getransformeerd tot een...

Leestijd 4 min
Nieuwe statistiekenmodule

Hoe, wat en waarom? De verbeterde statistieken module.

Ons Product en Engineering team bestaat op moment van schrijven uit zo’n 25 programmeurs die continu bezig zijn met het...

Leestijd 3 min